Kategori arşivi: Şifalı Bitkiler

Bitkisel Yağlar ve Faydaları

Bitkisel Yağlar ve Faydaları

Bitkisel Yağlar ve Faydaları

Bitkisel Yağlar

sağlıkiçin.org olarak sizler için bitkisel yağlar ve faydaları hakkında yazı hazırladık. İyi okumalar diliyoruz.

Bitkisel Yağ Nedir

Bitkilerden değişik yöntemler kullanılarak elde edilen yağ. Bitkilerin tohum ya da yemişlerinden sağlanan ve genellikle karışık gliseritlerden oluşan yağ. Mide üzerinde yumuşatıcı ve irkilti giderici etkileri olan ve daha çok ishal yapıcı olarak kullanılan zeytinyağı, pamuk tohumu yağı, mısır yağı, fıstık yağı, badem yağı gibi bitkilerden elde edilen yağ.

Bitkisel Yağlar Ve Faydaları

Hint yağı Maskesi

Yarım çay fincanı hint yağını ısıttıktan sonra baş derinizi ovarak saçınızın yağı emmesini sağlayın. Yavaş yavaş tarayacağınız saçlarınızı kaynar suya batırıp sıktığınız havluyla sarın. Bu işlemi yaptıktan sonra yarım saat kadar bekleyip şampuanla yıkayın.

Bu tedavi, fazla ince, çabuk kırılan, kuru saçlara iyi gelir.

Aslanyağı (leontopidium alpinium) Bitkisi

Aslanyağı (leontopidium alpinium) : Bileşikgiller familyasından; Alp dağlarının yüksek tepelerindeki kireçli topraklarda yetişen bir bitkidir. Çiçekleri yıldız şeklindedir. Ağustos ayında toplanıp kurutulur.

Faydası : Çocuklarda görülen ishalleri keser.

Doğal Ketentohumu Yağı

Mide ağrılarını ve kabızlığı giderir. Hazmı kolaylaştırır. Sindirim sistemi iltihaplarında etkin olarak kullanılır. Zihin açıcıdır. Bir fincan suya 5 damla damlatılarak günde 3 defa içilir.

İğde yağının faydaları

İçindekiler : Organik asitler (malik asit), vitaminler (B grubu,E ve C) ve flavon glikozitlerini içerir.

Faydaları : Taşıdığı yüksek oranda C vitamini nedeniyle grip ve soğuk algınlığına karşı koruyucu olarak kullanılır. Antiseptik etkileri vardır. Vücuda kuvvet verir, ağız yaralarını tedavi eder.
Kullanım Şekli : Günde 2 defa bir çay bardağı suya veya şekere 2-3 damla damlatılarak alınır.

Doğal Fındık Yağı

Yıpranmış ve kuru ciltler de kullanılır. Sık ve fazla kilo alıp verme nedeni ile ciltte oluşan çatlaklar için de etkili bir doğal iyileştiricidir. Vücudun bu bölgelerine masaj yapılarak uygulanır.

Selülit ’e karşı ve doğum sonrası karın bölgesine sıkılaştırması için masaj yapılarak sürülür. Aynı zamanda varis ve saç kıran hastalığı için de faydalıdır.

Bitkisel yağlar ve faydaları yazımız burada bitiyor. Umarız işinize yaramıştır.

Hindistan cevizi yağının faydaları

Hindistan cevizi yağının faydaları

Hindistan cevizi yağının faydaları

Hindistan Cevizi Yağı

sağlıkiçin.org olarak sizler için hindistan cevizi yağının faydaları hakkında yazı hazırladık. İyi okumalar diliyoruz.

Hindistan Cevizi Yağı Nedir

Hindistan cevizi yağı Hindistan cevizi (Cocos nucifera), palmiyegiller (Arecaceae) familyasından tropik bölgelerde yetişen meyvesi yenen bir palmiye türü.

Hindistan cevizi çok besleyici, güçlendirici ve şişmanlatıcı bir besindir. hindistan cevizi yağını nasıl elde edilir Yağca zengin olan beyaz etli bölümü kepçeyle çıkarılarak yeniden kurutulur.

Hindistan Cevizi Yağı Özellikleri Ve Faydaları

Hazırlanış Biçimi 

Hindistan cevizi hurmagiller familyasından olup, tropikal bölgelerde yetişen bir ağaç meyvesidir. Hindistan cevizi meyvesinden sıkma yöntemiyle yağ elde edilmektedir. Myristicin içerir.
Faydaları :
Ağız kokularını bulantı ve kusmayı giderir. Balgam söktürür, idrarı arttırır. İştah açar ve ishale iyi gelir. Böbrekteki kumları döker, taşları düşürür. Eklem ve romatizma ağrılarına iyi gelir. Saçı besler ve kuvvetlendirir. Kepeklenmeyi önler.
Kullanım Şekli :
Günde 2 defa bir çay bardağı suya veya şekere 2-3 damla damlatılarak alınır.
Haricen : 2-3 Damla bir fincan suya damlatarak kullanılır. Uygulanacak yere defne sabunu ile temizlenir. Bol miktarda yedirilerek tatbik edilir. Ayakta oluşan mantar hastalıklarında da sürülerek kaşıntı önlenir. Masaj yapılarak cilt altında toplanan yağ ve toksit maddelerin terleme yolu ile dışarı atılmasını sağlar.
Uyarı :
Hamilelik döneminde kullanılması sakıncalıdır.

Hindistan cevizi yağı yazımız burada bitiyor. Umarız işinize yaramıştır.

Elleri Besleyici Losyon Tarifi

Elleri Besleyici Losyon Tarifi

Elleri Besleyici Losyon Tarifi

Elleri Besleyici Losyon Tarifi

sağlıkiçin.org olarak sizler için elleri besleyici losyon tarifi hakkında yazı hazırladık. İyi okumalar diliyoruz.

MALZEMELER:

* 1 çorba kaşığı lavanta suyu,
* 2 çorba kaşığı gliserin,
* 1 çorba kaşığı macadamia yağı,
* 1 çorba kaşığı badem yağı,
* 1 çorba kaşığı avakado yağı,


HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ:

Bütün malzemeleri cam bir kapta karıştırıp, ağzı kapalı sam bir şişede saklayın. İstediğiniz zaman kullanın. Muhteşem ellere sahip olacağınızdan emin olabilirsiniz.elleriniz beslenip güzel bir görünüm alacaktır.

Elleri besleyici losyon tarifi yazımız burada bitiyor. Umarız işinize yaramıştır.

HÜCRE YENILEYICI KANTORON YAĞı

HÜCRE YENILEYICI KANTORON YAĞı

HÜCRE YENILEYICI KANTORON YAĞı

Hücre Yenileyici

sağlıkiçin.org olarak sizler için hücre yenileyici kantoron yağı hakkında yazı hazırladık. İyi okumalar diliyoruz.

Kantoron Yağı Nedir

Diğer İsimleri : Sarı kantaron, Binbirdelikotu, Kılıçotu, Kanotu, Hypericum perforatum, Centaury

Çentiyangillerden, bir veya iki yıllık otsu bir bitkidir. 30 – 80 cm yükseklikte, tüysüzdür.Yarıya kadar tek gövde dik, dört köşeli, tüysüz, yarıdan sonra oldukça çok sık çatallıdır. Alt yaprakları yere yapışık, rozet şeklinde, gövde yaprakları uzun bir yumurta şeklinde, ucu sivri, gövdeye oturmuş iki adet karşılıklı bir sonraki ile çapraz, kenarları hafif kalkık ve en üstteki yaprakları ise mızrak şeklindedir.

Çiçekleri dallarının ucunda, 5 parçalı, parlak sari renkli ve kenarları siyah tüylüdür. Boyları 8 – 15 mm arasındadır.Yapraklar ışığa karşı tutulduğunda parlak noktacıklar halinde yağ guddeleri görülür. Binbirdelik ismi de buradan gelmektedir.

 

Antiseptik, kanama durdurucu, yara ve yanık iyileştirici, iltihap önleyici bu mucizevi yağ, daha bir çok şifa özelliğini bünyesinde barındırıyor. Hem haricen, hem de içilerek hastalıkların tedavisinde kullanılıyor. Hücre yenileyici niteliği sebebiyle, özellikle yara ve yanıklarda oldukça etkili.

Kantaron yağı hem kantaron bitkisinin, hem de zeytinyağının şifasını bünyesinde barındırıyor. Eski çağlardan beri kullanılan kantaron yağının, mikrop öldürücü ve damar büzücü etkisi modern araştırmalarla da kanıtlanmış durumdadır. Sizlere de kantaron yağını evinizde bulundurmanızı ısrarla öneriyorum. Ona en beklenmedik anda ihtiyaç duyabilirsiniz. Zaten kantaron yağını kullanıp etkisini gördüğünüzde, ondan vazgeçemeyecek, çevrenizdeki insanlara da tavsiye edeceksiniz.

Kantoron Yağının Faydaları Ve Özellikleri

Kantaron yağı her türlü yaralarda başarıyla kullanılmaktadır. Açık yaralar, taze yaralanmalar, kesikler, ezikler, çarpmalar sonucu oluşan morluklar vb durumlarda iyileşme sağlar. Kantaron yağı;
*Antiseptik özelliğiyle yarada mikrop üremesini engeller
* İltihap önleyici özelliğiyle yarada herhangi bir iltihap oluşmasına engel olur
*Damar büzücü etkisiyle kanamayı kısa sürede durdurur
*Hücre yenileyici özelliğiyle yaranın çabuk kapanmasını sağlar
*Aynı zamanda sürüldüğü sürece yaranın sebep olduğu ağrı ve sızıları yok eder, büyük bir rahatlama sağlar.
Yanıklarda ve haşlanmalarda da kantaron yağı bir numaralı yardımcınız olmalı. Yanıkları kısa sürede iyileştirdiği gibi, yanık anındaki acıyı dindirir. Yanığın mikrop kapmasını ve iltihap oluşumunu engeller. Güneş yanıklarında da kantaron yağından yararlanabilirsiniz. Yanık bölgelerinize sürdüğünüzde acınızın azaldığını hemen hissedeceksiniz. Yanıklarınız kısa sürede iyileşecektir.
Trafik kazaları sonucu meydana gelen iç yaralanma ve iç kanamalarda hem sürülerek, hem de dahilen içilerek kullanılır. Damar büzücü oluşu sebebiyle iç kanamaların durmasına yardımcı olur.
Hematomlarda (derideki mavi-mor lekeler), beze şişkinliklerinde ilgili bölgeye sürülüp masaj yapılır
Pürüzsüz bir cilde sahip olabilmek için, cilt bakım yağı olarak yararlanabilirsiniz
Bebeklerin karın ağrılarında kantaron yağı kullanıldığında ağlamaları sona erer. Ağlayan bebeğin karnına kantaron yağıyla, sağ avuç içi kullanılarak hafif hareketlerle masaj yapılır. Masaj yaparken bebeğinize sevginizi hissettirmeyi de sakın unutmayın.
Sırt ağrıları, lumbago, siyatik ve romatizmada masaj yağı olarak kullanılmaktadır. Yalnız bu rahatsızlıklarda 1/10 oranında ardıç veya kekik yağı (yada her ikisi de) eklenerek kullanılır. Ağrıyan bölgeye bu yağla masaj yapılır. Kısa sürede ağrılarınızın hafiflediğini göreceksiniz. Değişik bitki kürlerinin yanı sıra, bu masajla hastalığınızı tamamen tedavi etme şansına sahipsiniz
Dahilen kullanımda kan şekerinin düşürülmesine yardımcı olur.
Yine dahilen iç ve dış varislerin tedavisinde etkilidir. Bunu damar büzücü özelliğiyle yapar
Mide ağrılarında ve mide ülserinin tedavisinde de dahilen kullanılır.
Uyarı: dahilen kullanımlarda günde bir tatlı kaşığından fazla içilmesi uygun değildir.

Hücre yenileyici ve kantoron yağı yazımız burada bitiyor. Umarız işinize yaramıştır.

HARDALIN VE HARDAL YAĞININ FAYDALARI

HARDALIN VE HARDAL YAĞININ FAYDALARI

HARDALIN VE HARDAL YAĞININ FAYDALARI

Hardal

sağlıkiçin.org olarak sizler için hardalın ve hardal yağının faydaları hakkında yazı hazırladık. İyi okumalar diliyoruz.

Hardal Nedir

Hardal, turpgiller (Brassicaceae) familyasından tohumları baharat olarak kullanılan sarı çiçekli otsu bir bitkidir.

On kadar farklı türü olmasına karşın üç ana türü genelde baharat olarak bilinir ve kullanılır. Bunlar: Beyaz, siyah ve kırmızı hardaldır. Kırmızı hardal Hint hardalı olarak da adlandırılır.

Hardalın Faydaları Ve Özellikleri

Hardal (sinapis) : Turpgillerden bir çeşit bitkidir. Vatanı Akdeniz bölgesidir. Sarı veya beyaz çiçeklidir. Tohumlarında eterik yağ vardır. İki çeşidi vardır.

Siyah hardal: Çiçekleri sarı, meyvesi dört köşeli, kısa ve sivridir. Hekimlikte; göğüs hastalıklarında kullanılır.
Beyaz hardal: Soluk kırmızı veya beyaz çiçeklidir. Taneleri, siyah hardalınkinden daha büyüktür. Hekimlikte; daha ziyade siyah hardal tohumu kullanılır. Tesirli maddesi “potasium mir onat” ve “sinigrin”dir.
Hardal ruhu: Ilık suya, dövülmüş hardal tohumu konularak elde edilir. Çok tahriş edici bir maddedir. Deriyi kızartır ve yakar.
Hardal kâğıdı: Hardal tozunun, kauçuk mahlûlü aracılığıyla kâğıda yapıştırılması suretiyle elde edilir. Bu kâğıt ılık su ile ıslatılıp, hardallı tarafı cilde tatbik edilir.
Hardal banyosu: Temiz bir tülbentin içine 150 – 500 gram hardal tozu konur. Çıkın yapıldıktan sonra banyo suyuna konur. Hardal kâğıdı, keten tohumu lapası veya hardal banyosu 10-15 dakikadan fazla tatbik edilmemelidir.
*Hardal banyosu:5 lt ılık su içine 7-10 damla hardal damlatılır ve bu su ile ayaklar banyo yapılır.Ayaklarda kızartı meydana gelince banyoya son verilir.
HARDALIN FAYDALARI :
* Beyne veya akciğerlere kan hücum etmesi hallerinde faydalıdır.
* Bronşit ve zatürreeden doğan şikâyetleri giderir.
* İç organlarda biriken kanı dışarı çeker.
* Sofrada kullanılan hardal ise hazmı kolaylaştırıp, kabız olmayı önler.
HARDAL YAĞININ FAYDALARI;
*İştah açıcı ve hazmı kolaylaştırıcıdır.
*Akciğer zarı iltihabında kullanılır.
*İç organlarda biriken kanı dışarı atar.
*göğsu yumuşatıcı,
*öksürük kesici olarak kullanılır.
*Haricen; hardal banyosu tahris edici olduğundan kanı cilde çekmek ve ağrı kesmek maksadıyla kullanılmaktadır.
KULLANILIŞI:
*1 damla Hardal Yağı; bir çay bardağı dinlendirilmiş su içine damlatılarak günde 2-3 kez kullanılır.

Hardal ve hardal yağı faydaları yazımız burada bitiyor. Umarız işinize yaramıştır.

VARİSLER İÇİN DOĞAL BAKIM YAĞI

VARİSLER İÇİN DOĞAL BAKIM YAĞI

VARİSLER İÇİN DOĞAL BAKIM YAĞI

Varis

sağlıkiçin.org olarak sizler için varisler için doğal bakım yağı hakkında yazı hazırladık. İyi okumalar diliyoruz.

Varis Nedir

Bacaklarımızdaki toplardamarların uzamış, genişlemiş, kıvrılmanmış, kapakçıkları yetersiz hale gelmesine varis denir. Varis vücudumuzdaki tüm yüzeyel toplardamarlarda olabilir, ancak varis deyimi sadece bacak toplardamarları için kullanılmaktadır.

Bacak toplardamarları yüzeyel ve derin toplardamar sistemleri ve bu iki sistemi bağlayan birleştirici (kominikan) toplardamarlardan oluşur. Toplardamarlar kanın kalbe geri dönüşünü sağlayan bir sistemdir.

Temiz kan kalbimizin pompa etkisi ile atardamarlar aracılığı ile vücuda kolayca yayılır, ancak kirli kanın toplanması daha pasif bir sistemle olur ve bu sistem en çok bacaklarımızda zorlanır. Bu sistemin en önemli elemanı bacak kaslarının kasılmasıdır.

Ayrıca toplardamarların içindeki kapakçık sistemi ve atardamar basıncının kılcal damarlara yansımasıda kanın geri dönüşünü kolaylaştırır. Bu nedenle hareket, toplardamarların boşaltılmasında en önemli faktördür.

Varis Tedavisi

Dolaşım bozukluğu ve varis problemi için, doğal yağlar ile hazırlanabilecek bir tarif.

GEREKLİ MALZEMELER :
* 1 tatlı kaşığı biberiye yağı,
* 1 tatlı kaşığı jojoba,
* 1 tatlı kaşığı kantaron yağı,
* 1 tatlı kaşığı portakal yağı,
* 1 tatlı kaşığı tarçın yağı,
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Bütün yağları eşit oranda karıştırın. Cam bir kavanoza koyun. Günde 1 defa, bacaklarınıza (dolaşım bozukluğu olan bölgeye), aşağıdan yukarı doğru masaj yaparak bu yağı sürün.
NOT : Yukarıda malzemeler tatlı kaşığı, olarak ölçü verilmiştir. Fakat, siz isterseniz, ölçü olarak, isterseniz fincan, isterseniz çay bardağı kullanabilirsiniz.

Varis için öneriler yazımız burada bitiyor. Umarız işinize yaramıştır.

NAR-NAR SUYU- NAR ÇEKİRDEĞİ YAĞI

NAR-NAR SUYU- NAR ÇEKİRDEĞİ YAĞI

NAR-NAR SUYU- NAR ÇEKİRDEĞİ YAĞI

Narın Özellikleri

sağlıkiçin.org olarak sizler için nar, nar suyu ve nar çekirdeği yağı  hakkında yazı hazırladık. İyi okumalar diliyoruz.

Nar

Akdeniz havzasında birkaç bin yıldır ekilmekte olan narın ilk olarak İran’da ortaya çıktığı düşünülmektedir. Afganistan ve Pakistan’dan Himalayalar’a kadar geniş bir alanda yetişir. Gürcistan, Ermenistan ve Karadeniz’in doğu kıyılarında yabani nar bahçeleri vardır.

Ermenistan, Azerbaycan, Türkiye, İran ve Hindistan nar yetiştiriciliği yapılan ülkeler arasındadır. Ayrıca, tarih öncesi zamanlardan beri Akdeniz ülkeleri ve Kafkaslar’da nar yetiştiriciliği yapılmaktadır. Latince ismi Punica granatumun kabaca Fenike elması anlamına gelmesi.

Fenikelilerin yemişi Akdeniz havzasında taşımış olduklarını akla getirmektedir. Nar, kurak iklimlerde de yetişebildiğinden, Güneydoğu Asya’da, Malezya’da, tropikal Afrika’da da yetiştirilir. İpekyolu ve deniz tüccarları aracılığıyla Güney Çin’e ve Güneydoğu Asya’ya ulaşan nar, bu bölgelerde de yetiştirilmektedir.

18. yüzyılda İspanyollar tarafından Latin Amerika ve Kaliforniya’ya da getirilen nar, 2000’li yıllardan itibaren Kaliforniya ve Arizona’da ticari bir ürün olarak değer kazanmıştır.
Türkiye’de pek çok yerde gözüken nar yoğunlukla Ege ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde ekine alınmıştır. Özellikle Denizli İli Irlıganlı kasabasında yoğunlukla yetiştrilmektedir. Ayrıca Irlıganlıda yetişen narlar ihracat için ençok tercih edilen nar’dır.
Side (Antalya) Nar demektir. Ayrıca, İspanya’nın güneyindeki tarihi bir şehir olan Granada, adını nar meyvesinden almıştır.

Narın Faydaları

Kışın en güzel meyvelerinden biri olan nar, yüksek c vitamini içermesi nedeniyle kuvvetli bir antioksidandır. Kanın akıcılığını sağlayarak Kalbi kuvvetlendirir, Kötü kolesterolü azaltarak tansiyonu dengeler.

Karaciğer zaafiyetini giderir, iştahı açar,Kadınlarda östrojen takviyesi sağlayarak kadın hastalıklarını ve mnepoz sıkıntılarını gidermeye yardımcı olur. mide iltihabını geçirir. B1 ve b2 vitaminleri ile kalsiyum, fosfor ve demir açısından zengin olan nar, basur (Hemoroid) tedavisinde de yarar sağlar.

Narın adeta bir ‘ilaç’ olduğunu söyleyen uzmanlar, bu ‘doğal antibiyotik’in sofralardan eksik edilmemesi gerektiğini vurguluyorlar. Narın idrar söktürücü, kan yapıcı, enerji verici ve tansiyon düşürücü özelliği de var. İshale karşı da tüketilebilir.

Nar meyve olarak tüketilebildiği gibi Nar suyu ve Nar çekirdeğinden yapılan nar çekirdeği yağı şeklinde de kullanılabilir.

Nar, nar suyu ve nar çekirdeği yazımız burada bitiyor. Umarız işinize yaramıştır.

Şifalı Bitkilerin Cilde Etkileri

Şifalı Bitkilerin Cilde Etkileri

Şifalı Bitkilerin Cilde Etkileri

Şifalı Bitkiler

sağlıkiçin.org olarak sizler için şifalı bitkilerin cilde etkileri hakkında yazı hazırladık. İyi okumalar diliyoruz.

Şifalı Bitkiler Nedir

Gelişen teknolojiyle beraber tıp dünyası, her geçen gün inanılmaz gelişmelere sahne oluyor. Yeni tedavi yöntem ve ilaçlarıyla beraber birçok hastalığa artık çare bulunabiliyor. Tüm bunlara rağmen yine de bazı konularda tıp yetersiz kalabiliyor. İşte tamda bu konularda alternatif tıp giriyor devreye.

Bin yıllardır insanoğlu, tıp bu kadar gelişmemişken her türlü sağlık sorununu gidermek için alternatif tıp yöntemlerine başvuruyordu. Evet günümüzde tıp çok gelişmiştir ama yinede ülkemizde insanlarımız bu alternatif tıp yöntemlerini bırakmamış ve hâlâ kullanagelmiştir.

Şifalı Bitkilerin Özellikleri

Pek çok ev yapımı kozmetiğin etken maddeleri bitkisel kökenlidir. Bu bitkilerin çok önemlibir bölümü yüzyıllardır kendilerini çok yönlü olarakkanıtlamışlardır. Ayrıca son elli yıl içindebitkiler üzerinde yapılan araştırmaların sonuçları dafevkalade olumlu çıkmıştır. Aşağıda tanıtılan bitkiler, güzellik bakımına en uygun olanlarıdır:

-Atkuyruğu: Bitki, içerdiği bol miktarda silisik asitsayesinde, cilde yeni bir esneklik kazandırır. İrin toplayansivilcelerin tedavisinde kullanılabilecek en etkili dezenfekteilacıdır.

-Aynısafa çiçeği: Cildi temizler ve kendini yenilenesinidestekler. İltihaplanmaları önler ve yaraların iyileşmesiniçabuklaştırır. Aynısafa merhemi de yaralarıniyileşmesinde önemli rol oynar.

-Sarı kantaron: Yatıştırıcıdır.Özellikle kuru ve çatlak cildi rahatlatır ve iyileşmeyi hızlandırır.

-Ceviz yaprağı: Yağlı ve temiz olmayan ciltlerde veyağlı saçlarda kullanılabilir.

-Ebegümeci: Basit yaraların çabuk iyileşmesinisağlar. Cildi düzgünleştirir ve kuru deriye kadifeyumuşaklığı kazandırır.

-Civanperçemi: İltihaplanmaları önler,krampları çözer ve dezenfekte eder. Özellikle sağlıksız ve iltihaplı ciltte başarıyla kullanılabilir.

-Gülyağı ve gülsuyu: Cildecanlılık kazandırır ve gerginleştirir.

-Ihlamur: Cilt dokusunu güçlendirir ve yeni hücreoluşumunu destekler. Kuru ve duyarlı ciltler için uygundur.

-Isırganotu: Cildin kan dolaşımınıhızlandırır. Yağlı saçlara ve kepeğekarşı kullanılabilir.

-Kekik: Dezenfekte gücü çok yüksektir. Özelliklesağlıksız ve iltihaplanmaya yatkın ciltler için önerilir.

-Oğulotu/Melisa: Limon kokulu bu bitki, sinir sistemininyanı sıra cildi genel anlamda yatıştırır.

-Mayıs papatyası: Bu klasik güzellik bitkisi,iltihaplanmayı önleyici ve yatıştırıcı etkileriyle, özellikle problemli ve duyarlı ciltler için çok önemlidir.

Şifalı bitkilerin cilde etkileri yazımız burada bitiyor. Umarız işinize yaramıştır.

Argan Yağı Kullanımı

Argan Yağı Kullanımı

Argan Yağı Kullanımı

argan-yagi.org olarak bu yazımızda size bir alıntı yapacağız. umarız ilginizi çeker. Argan yağına dair bir çok efsane dolaşıyor. Argan yağının safını bulabilen şanslı azınlıktaysanız bu sefer nasıl kullanacağınızı bilmediğinizi biliyoruz. Çünkü gerek internet sitelerindeki yazılar gerekse çeşitli online tartışma platformlarındaki yazıları okudukça gördük ki, bu yağın kullanımı ciddi anlamda bilinmiyor.

Argan Yağı Kullanımı

 

Diğer bitkisel yağlarda olduğu gibi argan yağında da kullanım oranı için bilmeniz gereken ilk şey kırkpınar güreşçilerine rakip olmadığınızdır. Yani az kullanınız. Yağı kullanım bölgenize göre çeşitli değişiklikler mevcuttur.

Argan Yağı Saça Nasıl Kullanılır

 

Argan yağını saçlarınızda kullanacaksanız eğer, saf argan yağı kullanmanız gerektiğini unutmayın. Elinizdeki saç bakım ürününün içerisinde argan yağı harici başka şeyler yazıyor olabilir. Örneğin başka yağlar ve başka maddeler bu durumda elinizdeki yağ saf argan yağı olmadığı için saçlarınıza argan yağı bakımı yapmış olmazsınız.

Genelde argan yağlı şampuanlar, saç serumlar, saç kremleri ve türlü ürünler üretilmektedir. Bu ürünlerin asla saf argan yağının yerini tutmayacağını bilmenizi isteriz. Ayrıca içerisinde argan yağı var diye bu tarz ürünlere normalden daha fazla paralar vermenize gerek yok. Diyelimki argan yağlı şampuan kullanmak istiyorsunuz. herhangi bir şampuana damlatacağınız 4 damla argan yağı aynı işlevi görecektir, çünkü piyasadaki argan yağlı şampuanlarda bundan fazlası yoktur. ya da argan yağlı saç kremi, serum cilt kremi için de aynı şeyler geçerli, evet sihirli formül 4 damla.

Argan yağı ile saç bakımı yapacaksanız, yağı saçlarınıza geceden sürüp bir bone yardımıyla saçlarınızı korumanız gerekiyor. Bu durumda ara sıra sıcak havluyla kompres yaparsanız veya bir saç kurutma makinesiyle ısı uygularsanız yağın saçınıza daha iyi işleyecektir.

Argan yağı diğer yağlara oranla daha pahalı bir yağ olduğu için saç bakımında saf argan yağını yarı yarıya hindistan cevizi yağı ile karıştırabilirsiniz. Böylece özellikle boyalı saçların bakımında daha etkili sonuçlar alırsınız.

Argan Yağının Ciltte Kullanımı

 

Argan yağı cilt bakımında kesinlikle saf kullanılması gereken bir yağdır. Cildinizde argan yağını özellikle akşamları kullanmaya özen gösterin. aslında her yağ için geçerli bir durumdur bu, cildinize yağ bakımı yapıyorsanız çok fazla gün ışığı görmemeniz sizin yararınıza olacaktır.

Argan yağını besleyici amaçlı kullanabilirsiniz anti-aiging etkilerinden faydalanabilirsiniz. 1-2 damla argan yağı bütün yüzünüze yeterli olacaktır.

Sivilceli ciltler için argan yağı kullanılmasının çok mantığı yoktur. Sadece kuvvetli temizleyiciler vb. kullanılıyorsa, argan yağı nemlendirici olarak kullanılabilir. Cildinizin yağlanmasını ve sebum üretmesini dengeleyecektir. Ama sivilcelerinize bir çözüm çare olarak düşünmeyin. güçlü temizleyiciler sonrası nemlendirici amaçlı kullanabilirsiniz.

Cilt lekelerinde argan yağı kullanmanıza gerek yok, çünkü bir işe yaramaz.

Argan Yağı Cilt Çatlaklarında Kullanımı

 

Eğer argan yağını cilt çatlaklarında kullanmak gibi bir niyetiniz varsa, iş bu durumda kakao yağını da es geçmeyin deriz, hatta araya badem yağı da ilave edebilirsiniz. 20 ml argan yağı 20 ml badem yağına 100 ml benmari eritilmiş kakao yağı ilave edin çatlaklarınıza kullanın. Sonuç eh işte biraz etki görürsünüz. Ama hamileyseniz veya diyet yapıyorsanız, bu yağları çatlaklar oluşmadan önce kullanın o zaman çok daha etkili olacaklardır.

Kaynak: http://www.argan-yagi.org/2014/07/argan-yag-kullanm.html

Badem Yağının Faydaları

Badem Yağının Faydaları

Badem Yağının Faydaları

Badem Yağı Faydaları

Pembe ve beyaz renklerde çiçekler açan Badem Ağacının meyvesi, olgunlaştıktan sonra sert bir kabukla kaplanır. Acıbadem ve Tatlı badem olmak üzere başlıca iki çeşidi vardır. Bademin, diğer kabuklu yemişler gibi, besin değerleri son derece yüksektir. İçerisinde bol miktarda E Vitamini, kalsiyum, magnezyum, potasyum ve fosfor bulunmaktadır. Bademin ezilerek yağı elde edilir.

Bademin Faydaları: Vücuda, beyne ve göze kuvvet verir. Yüksek kalori değeriyle kilo almaya yardımcı olur. Baş ve böbrek ağrılarını hafifletir. Soğuk algınlığı ve bronşite iyi gelir.Badem Yağı, pek çok şifayı içinde barındıran özel bir yağdır. Badem Yağı kabızlığı giderir. Acıbadem Yağı böbrekleri temizler, böbrek iltihabını gidermeye ve böbrek kumunu dökmeye yardımcı olur. Basur olan yere sürülürse ağrı ve yanmaları giderir. Egzama kaşıntılarını azaltır. Tatlı Badem Yağı en eski bakım ürünlerinden biridir. Hassas ve kuru ciltlere sürülürse cildi besler ve pürüzleri giderir.

Badem ve Badem Yağı Nasıl Kullanılır: Badem taze olarak yenebileceği gibi olgunlaştıktan sonra çekirdeği de yenebilir. Badem, yemeklere ve tatlılara ayrı bir lezzet katmanın yanında besin değerlerini de arttırır. Badem Yağı makyaj çıkarıcı, cilt temizleyici ve yumuşatıcı olarak kullanılabilir. Özellikle hamilelerin cilt çatlaklarının oluşumunu ve iz bırakmasını önlemek için kullanılır.

Badem yağı cilt ve saç bakımında çok faydalı bir yağdır, üretimi bol olduğu için fiyatı diğer bitkisel yağlara oranla daha makuldür. Saçlarınızın sağlığı için badem yağından faydalanabilirsiniz. Ayrıca cildiniz için de biçilmiş kaftandır. Badem yağı kişisel bakım amaçlı kullanıldığı gibi, ayakkabı bakımında kullanılabilir, deri ayakkabılara iyi bakım yapar, ayrıca badem yağı tef darbuka davul gibi ritim enstrümanları ve ney bakımında kullanılır.

Badem yağı faydaları:

Badem yağı kuru ciltler için en büyük doğal ilaçtır. Badem yağı cildi yumuşak tutmayı sağlar. Badem yağı ince ve duyarlı ciltler için çok yararlıdır. Tatlı badem yağı, tarih boyunca güzellik için kullanılmıştır. Badem yağı günümüzde dahi en çok aranan ve kullanılan yağlardan birisidir.

Bademyağı yüzde oluşan lekeler için, siyah noktalardan tarafından gözenekleri genişleyen, kuru, ihmal edilmiş ve pullanmış ciltler için çok faydalıdır. Bademyağı, E vitamini ve mineraller açısınından zengindir, bu zenginliğinden dolayı hem cildin hem de saçların E vitamin ihtiyacını giderir.

Özellikle soğuk havalarda dış etkenlerden kolayca etkilenen kuru ciltler hava soğudukça cilt daha da kurulaşır. Ciltteki bu etkileri yoketmek için en iyi şey bademyağıdır. Her gece yüzünüze bademyağı sürebilirsiniz.

Bademyağının bunların dışında pratik başka faydaları da bulunur. Bir kaç damla bademyağını bir parça pamuk üstüne damlatarak akşamları makyajınızı temizlemek için de kullanabilirsiniz. Bademyağı hem makyaj çıkarmak hem de cildi temizlemek için oldukça idealdir.

Badem Yağının Cilde ve Yüze Faydaları

Badem yağı içeriğindeki yoğun E vitamini ve A, B1, B2, B6 vitaminleri sayesinde cildi besler, nemlendirir ve ayni zamanda ciltteki kırışıkların görünümünde azaltmaya yardımcı olur. Zaten dikkat ettiyseniz pek çok cilt kreminin içeriğinde badem yağı vardır. Badem Yağının Yüze Faydaları Badem yağını göz çevrenizde oluşan ve kaz ayağı denilen kırışıklıklar ve göz altı morlukları için güvenle kullanabilirsiniz. Yalnız dikkat etmeniz gereken bir nokta var o da badem yağını asla gözünüze kaçırmamanız gerektiğini unutmayın, kaçarsa yakıcı olabiliyor.

Badem yağı, badem çekirdeğinin soğuk pres yöntemi ile sıkılmasından elde edilir, soluk sarı renkli, hafif kokulu ve ceviz tadında bir sabit yağdır. Badem yağı kuru ve çatlak ciltleri çok olumlu etkiler ve pürüzlerini giderir. Ayrıca badem yağı saç besleyici olup, saç dökülmesini önler. Kabızlık giderici özelliği sahiptir. Antioksidan e vitamini yönünden oldukça zengin olan badem yağı bu özelliği ile yaşlılık etkilerinden ve pek çok hastalıktan koruyucudur. Bunların yanında badem yağı hamilelik sırasında karın bölgesine uygulandığında, doğum sonrası çatlakların oluşmasını engellediği bilinmektedir.

Kaynak: http://www.badem-yagi.org/2014/08/badem-yag-faydalar.html

Bu yazımızla alakalı olarak badem yağı makalemizi inceleyebilirsiniz.